Tredu

Robotin käyttö

Ajankohta: oppisopimus

Mitä koulutus sisältää?

Koulutus antaa sinulle näkemyksen robotilla saavutettavista mahdollisuuksista. Koulutuksen jälkeen tiedät mitä robotti merkitsee esimerkiksi yrityksen kilpailukyvylle, työn tuottavuudelle, toistuvan työn poistamiselle ja miehittämättömän työajan lisäämiselle. Opit ohjelmoimaan robottia käytännön harjoitusten kautta. Opit myös selviytymään yllättävistä virhetilanteista, joita robotille tulee tuotannossa.

Koulutuksen sisältö

  • Robotiikka yleisesti
  • Robottiympäristön turvallisuus
  • Robotiikka nyt ja tulevaisuuden näkymät
  • Robotin ohjelmointi
  • Käytännön harjoituksia
  • Robotin virhetilanteista selviytyminen

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta tutkinnon osa – Robotin käyttö. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 6 kk, henkilökohtaisen suunnitelman mukaan ja aloittaa voit joustavasti. Opiskelu tapahtuu työn ohessa, lähipäiviä on n. 1-2 pv/kk.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus antaa valmiudet koneistajille, levyseppähitsaajille ja menetelmähenkilöille suoriutua tehtävistä, joita robottiympäristössä vaaditaan. Koulutus soveltuu aloitteleville tai hieman aiempaa osaamista omaaville robotin käyttäjille, jotka työskentelevät tuotannossa ja haluavat laajentaa osaamistaan. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa. Myös yrittäjä voi kasvattaa osaamistaan oppisopimuksella.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä. Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot tekniikan alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta.

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista, yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Koulutuksen sisältö:
Lehtori
Timo Saari*
050 464 2697
timo.saari@tampere.fi

Oppisopimusasiat:

Koulutustarkastaja
Mikko Heikkinen
040 711 5347
mikko.s.heikkinen@tampere.fi

Hakeutuminen koulutukseen:

Opinto-ohjaaja
Marjut Silvennoinen
044 766 4463
marjut.silvennoinen@tampere.fi