1. Haet yhteishaussa opiskelemaan Tredun kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa
Ensimmäinen vuosi perusopinnoista suoritetaan oppilaitoksessa (Tredu), jonka aikana ilmaiset halusi opiskella oppisopimuksella tutkinnon loppuun.
Konepaja-alan tulevaisuus on osaavissa käsissä – innokkaat tekijät työllistyvät varmasti ja Konepajakoulun oppisopimusmallilla nyt yhä useammin jo opiskelujen aikana.
Konepajakoulu yhdessä Tredun kanssa kehittävät oppisopimusmallia, joka pyrkii organisoimaan opiskelijat töihin mahdollisimman nopeasti ja sujuvasti.
Haluamme tarjota nuorille nopean väylän päästä kiinni työelämään tienaamaan. Tulevaisuudessa konepaja-alan huippuosaajaksi voi opiskella oppisopimusmallilla.
Ensimmäinen vuosi perusopinnoista suoritetaan oppilaitoksessa (Tredu), jonka aikana ilmaiset halusi opiskella oppisopimuksella tutkinnon loppuun.
Konepajakoulu järjestää yhteistyössä Tredun kanssa oppisopimustreffit ja auttaa
tarvittaessa oppisopimuspaikkojen löytämisessä. Yritykset ja opiskelijat tekevät oppisopimuksen
Oppisopimusmallissa tulet oppimaan yrityksessä ne tiedot ja taidot, joita tarvitaan nyt ja
tulevaisuudessa. Opiskelijana olet työsuhteessa ja työyhteisön tasavertainen jäsen, jolle maksetaan työstä palkkaa.
”Kone- ja tuotantotekniikan ammattilaisten työpanos on erittäin merkityksellinen Suomen viennille? Kahittyvällä ja modernilla alalla tarvitaan jatkuvasti uusia tekijöitä!”
Alan keskiansio on noin 3200 € / kk ja suunta on nousussa. Työvoimapula lisää kilpailua alalle ja hyvistä tyypeistä käydään kisaa työnantajien keskuudessa.
Vanha ja pölyttynyt kuva alasta on tiukassa, vaikka todellisuutta ovat modernit työympäristöt ja viimeisin tekniikka. Ala kehittyy kovaa vauhtia eteenpäin ja nyt on paras heti hypätä allonharjalle osaksi kehitystä.
Alalla on kova kilpailu hyvistä työntekijöistä. Konepajakoulu edistää oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä ja mahdollistaa nopean pääsyn työelämään.
Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jossa työnantaja kouluttaa työntekijän. Kun valitset oppisopimuksen tavaksesi opiskella, kouluttaudut työtä tehden, saat palkkaa ja kerrytät työkokemusta.
Konepajakoulun oppisopimusmallissa opiskelu alkaa oppilaitoksessa, josta opiskelija hakee perusopintojen jälkeen oppisopimuspaikkaa suorittaakseen tutkinnon loppuun yrityksessä oppisopimuksessa.
–
Kone- ja tuotantotekniikka on Suomen tärkeimpiä teollisuuden aloja ja se tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet työllistyä. Moderni ala tarjoaa paljon erilaisia työmahdollisuuksia sekä kilpailukykyisen palkan. Koulutus on myös erinomainen pohja alan insinööriopintoihin.
Kone- ja tuontantotekniikan ala on kansainvälinen ja tuotteista suurin osa menee ulkomaan vientiin. Menestystuotteita ovat mm. risteilyalukset, laivojen ja voimaloiden moottorit, paperikoneet, hissit ja nosturit sekä metsä- ja maatalouskoneet. Kone- ja tuotantotekniikan ammattilaisia tarvitaan myös monien arkielämän tuotteiden, kuten autojen, polkupyörien, tietokoneiden, kännyköiden ja ruokailuvälineiden valmistamiseen.
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnossa on viisi eri tutkintonimikettä; koneautomaatioasentaja, koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja sekä muovi- ja kumituotevalmistaja.
–
Konepajat, telakat, korjaamot, paperiteollisuus, kemianteollisuus, prosessi- ja automaatiotekniikkaa valmistavat yritykset, elektroniikka- ja sähköteollisuus, automaatioon erikoistuneet yritykset, rakennusteollisuus sekä muovituoteteollisuus.
Treduun voit hakea opiskelemaan kone- ja tuotantotekniikkaa kevään 2023 yhteishaussa.
21.3.2023 Hakuaika päättyy klo 15:00.
15.6.2023 Julkaistaan opiskelijaksi ottamisen tulokset.
29.6.2023 Opiskelupaikan vastaanottamisen viimeinen päivä.
18.8.2023 Varasijoilta hyväksyminen päättyy.
Lue lisää kone- ja tuotantotekniikasta
Tuemme konepajateollisuuden osaavan työvoiman saatavuutta jatkokouluttamalla valmistumassa olevia nuoria, alanvaihtajia sekä ulkomailta rekrytoitua työvoimaa. Tarjoamme teollisuudelle relevantteja täydennyskoulutuspaketteja. Toteutamme koulutukset yhdistämällä alueen ammatillisten oppilaitosten ja yritysten koulutusosaamista ja oppimisympäristöjä.
Konepajakoulupalvelun toteuttavat yhteistyössä TAKK, Tredu ja henkilöstöpalvelualan yritykset. Tämän lisäksi käymme jatkuvaa vuoropuhelua alan yritysten kanssa edistääksemme koko alan houkuttelevuutta ja tarjotaksemme yrityksille relevantteja koulutuspaketteja.