TUTUSTU TULEVAISUUDEN AMMATTEIHIN

Käytännöllinen koulutus, hyvät ansiot ja nopeasti kiinni työelämään

Konepajateollisuuden alalta löytyy toinen toistaan kiinnostavimpia työntekijätarinoita ja kehittyvä ala tarjoaa laajasti mahdollisuuksia työllistyä erilaisiin ammatteihin. Siitäkin huolimatta alan yritykset etsivät jatkuvasti uusia tekijöitä alalle.

Oletko sinä motivoitunut tekijä, joka palaa intoa päästä tekemään töitä tulevaisuuden alalle?
Tutustu alan koulutustarjontaan ja hae yhteishaussa!

TUTUSTU KONEPAJA-ALAN KOULUTUKSIIN

HYVÄT ANSIOT JA URAMAHDOLLISUUDET

Alan keskiansio on noin 2710 € / kk ja suunta on nousussa. Työvoimapula lisää kilpailua alalle ja hyvistä tyypeistä käydään kisaa työnantajien keskuudessa.

MODERNI
TYÖYMPÄRISTÖ

Vanha ja pölyttynyt kuva alasta on tiukassa, vaikka todellisuutta ovat modernit työympäristöt ja viimeisin tekniikka. Ala kehittyy kovaa vauhtia eteenpäin ja nyt on paras heti hypätä allonharjalle osaksi kehitystä.

NOPEASTI KIINNI TYÖELÄMÄÄN

Alalla on kova kilpailu hyvistä työntekijöistä. Konepajakoulu edistää oppilaitosten ja yritysten välistä yhteistyötä ja mahdollistaa nopean pääsyn työelämään, jo 1,5 vuoden opintojen jälkeen.

 

TUTUSTU JA TOTEA ITSE

Tredusta Duuniin: Kone- ja tuotantotekniikka

Tervetuloa tutustumaan Treduun opastetulla virtuaalikierroksella! Tällä videolla vuorossa on kone- ja tuotantotekniikan ala, jota voi opiskella Hervannan Hepolamminkadun toimipisteessä.

Monien mahdollisuuksien Tredu

Me Tredussa kohotamme ja ylläpidämme ammatillista osaamista, mahdollistamme yksilölliset opintopolut, kehitämme työ- ja elinkeinoelämää ja vauhditamme yrittäjyyttä. Toimimme yhteiskuntavastuullisesti ja edistämme hyvää elämää.

Alan yritys AGCO

AGCO Power työllistää noin tuhat ihmistä neljässä maassa ja on eräs maailman johtavista dieselmoottorien valmistajista. Linnavuoren tehdas työllistää yli 700 henkeä ja on yksi Pohjoismaiden automatisoiduimmista tehtaista yli sadalla robotillaan. Katso videolta miten modernin tehtaan automatisoidut prosessit ja älykkäät työkalut takaavat korkean laadun.

Alan yritys Tasowheel

Tasowheel tarjoaa monipuolisen valikoiman voiman- ja liikkeensiirron ratkaisuja ja niihin liittyviä palveluja laajalle asiakaskunnalle. Ta­sowheel on kehittynyt perinteisestä konepa­jasta korke­an teknologian moniosaajaksi, joka tuottaa laadukkaita voiman- ja liikkeensiirron rat­kaisuja useilla eri aloilla toimiville asiakkail­le kansainvälisillä markkinoilla.

Koneistus on mun juttu!

Kone- ja tuotantotekniikkaa opiskeleva Elina kertoo miksi hän innostui opiskelemaan koneistusta ja tulevaisuuden urasuunnitelmistaan. Elinaa kiinnostaa etenkin koulutuksen monimuotoisuus – työelämä tarjoaa monipuolisia, mielenkiintoisia mahdollisuuksia alan osaajille niin Suomessa kuin ulkomailla.

Aatu amiksessa – koneistaja Janne Ananin

Koneistaja tekee työtä metallialan yrityksissä kuten koneistamoissa, konepajoilla ja metalliverstaissa. Hän työskentelee osana tuotantoa työmenetelminä esim. sorvaus, jyrsintä ja hionta ja hänellä on myös CNC-laitteiden edellyttämää ohjelmointiosaamista.

Konepajakoulu Engineering Academy auttaa opiskelijoita löytämään kiinnostavan työpaikan jo opintojen aikana ja alan yrityksiä löytämään uusia osaajia

Konepajakoulun täsmäkoulutukseen on mahdollista päästä toisen asteen kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon kautta.

Tutustu Tredun kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoon

Koneasentaja

Koneasentajat työllistyvät esimerkiksi automaattisten tai mekaanisten koneiden valmistus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Hän voi työskennellä erilaisissa kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, kuten teollisuuslaitoksissa, rakennustyömailla, korjaamoilla tai konepajalla.

Lue lisää

Koneautomaatioasentaja

Koneautomaatioasentaja toimii kokoonpano, huolto- ja kunnossapitotehtävissä. Työpaikkoja tarjoavat pääasiassa konepajat, metalliverstaat, telakat ja erilaiset teollisuuden yritykset. Koneautomaatioasentajan työympäristö voi löytyä myös korjaamoilta tai asiakkaan tiloista.

Lue lisää

Koneistaja

Koneistaja tekee työtä metallialan yrityksissä kuten koneistamoissa, konepajoilla ja metalliverstaissa.

Lue lisää

Levyseppähitsaaja

Levyseppähitsaajat työllistyvät osaajiksi valmistavaan teollisuuteen. Työllistäjiä ovat esimerkiksi konepajat, telakat, metalli- ja konekorjaamot, rakennustyömaat sekä teollisuuden kunnossapitoyritykset.

Lue lisää

Muovi- ja kumituotevalmistaja

Muovi- ja kumituotevalmistaja toimii mitä erilaisimpia tuotteita valmistavassa teollisuudessa. Ura voi löytyä suurten rakennuselementtien tai höyhenkevyiden älyä sisältävien tuotteiden valmistuksessa tehtaista tai yrityksistä.

Lue lisää

Kone- ja sähköasentaja

Opiskelun alkuvaiheessa painottuvat konetekniikan opinnot ja loppuvaiheessa sähkötekniikan opinnot. Yhdistelmätutkinto tuottaa laajan perusosaamisen asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin sekä monipuoliset työllistymismahdollisuudet.

Lue lisää

Mikä Konepajakoulu?

Konepajateollisuuden alalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia työntekijätarinoita ja kehittyvä ala tarjoaa laajasti mahdollisuuksia työllistyä mielenkiintoisiin ammatteihin. Mielikuvat alasta ovat monesti vanhentuneet. Digitalisaatio on mullistanut myös konepajateollisuuden ja tänään ala tarjoaa nykyaikaiset puitteet ammatilliselle haastamiselle ja oman osaamisen kehittämiselle.

Lisääntynyt automaatio ei suinkaan poista osaajatarvetta, vaan työ on muuttanut muotoaan. Konepajateollisuuden näkökulmasta digitalisaatio tarkoittaa erityisesti uudenlaisia tapoja toimia kustannus- ja energiatehokkaasti työhyvinvointia lisäten. Nykyään robotit voivat hoitaa rutiininomaisia ja monesti ergonomisesti rasittavia työvaiheita, mutta ohjelmoijan pitää kuitenkin ymmärtää mitä koneessa käytännössä tapahtuu. Ihminen on edelleen tärkein voimavara myös kehittyvässä ja tehokkaassa konepajassa, sillä robotit eivät innovoi tai tuota kehittämisideoita. Siksi ala tarvitsee uusia osaajia.

Nopeasti uudistuva ala tarjoaa hyvät ansiot ja uramahdollisuudet, viimeistä tekniikkaa hyödyntävän modernin työympäristön ja käytännöllisen koulutuksen, jolla pääsee nopeasti kiinni työelämään. Ala kärsii kuitenkin työvoimapulasta ja yritykset etsivät jatkuvasti uusia tekijöitä alalle; alalta eläköityy huomattavasti enemmän osaajia kuin uusia valmistuu. Konepajakoulu pyrkii helpottamaan tätä työntekijäpulaa tuomalla yhteen osaajat ja yritykset. Ala kehittyy kovaa vauhtia eteenpäin ja nyt on loistava hetki lähteä näköalapaikalle osaksi tulevaisuuden alan kehitystä.

© 2022 Konepajakoulu | Evästeasetukset